Strategi saya jana income RM1105 guna teknik Ejen Viral

 

Untuk pengetahuan anda, saya telah memulakan bisnes produk digital dan affiliate semasa belajar di universiti lagi iaitu sekitar tahun 2009.

Pada tahun 2011, selepas graduate dan dapat tawaran untuk mengajar di sekolah menengah, saya mengambil keputusan untuk menangguhkan dahulu tawaran mengajar tersebut kerana ingin fokus 100% dengan bisnes digital di internet.

Di dalam laporan ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah seorang bekas student yang penah belajar bisnes affiliate dari saya..

Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada anda. Harap anda boleh baca hingga habis ya.

Kisah ini adalah pengalaman sebenar bagaimana Encik Mahmud Roslan ini buat jualan RM121,175.00 dalam masa 2 bulan dengan online sahaja!

Ceritanya macam ini..

DAFTAR KELAS EJEN VIRAL

Oleh: Mahmud Roslan

Sebelum ini saya bekerja kilang di Johor Bahru dan saya hanya buat bisnes online secara sambilan untuk menambah pendapatan.

Seriuss.. saya bosan kerja makan gaji dengan majikan saya.

Saya berhenti kerja kilang pada tahun 2010 dan nekad buat bisnes online sepenuh masa ini sebab saya dah bosan.

Bosan dengan sistem, bosan dengan rutin yang sama tiap hari, tiap bulan, tiap tahun. Sangat membosankan.

Awal-awal jadi engineer memanglah seronok. Cabaran baru, aktiviti baru tiap hari. Bila diulang tiap tahun, akan jadi sangat membosankan.

Manusia jenis apa saya ini kalau setiap hari kena buat benda yang sama saja?

Paling membosankan.. Tekanan kerja, nak dapatkan gaji RM3200 sebulan terpaksa terima banyak tugasan setiap hari, paling tak tahan, selalu kena maki dengan majikan. hu.. hu.. hu..

Sampai bila saya nak kerja makan gaji?..

Sampai bila saya nak tahan telinga dimaki oleh majikan?..

Tahun ke tahun, sampailah pencen 10 tahun lebih lagi. Bila dah pencen barulah ada peluang nak pergi sana sini ikut rombongan warga emas.

Itupun kalau sempat rasa umur pencen, kalau umur pendek? Duit KWSP pun dapat ke orang lain.

Saya mahu bebas masa, bebas dari tekanan kerja, bebas dari peraturan majikan..

Jadi saya pun nekad untuk letak jawatan dengan notis 30 hari. Supaya saya tak lagi bosan dan boleh buat apa saya suka!

Begitulah kisah permulaan bagaimana En Mahmud Roslan terlibat dengan bisnes online.

Tetapi kisahnya tidak terhenti disitu.

Kejayaan beliau berjaya menghasilkan jualan sehingga RM121,175.00 dalam masa 2 bulan dengan bisnes online adalah bermula awal tahun 2017.

Dan ini adalah contoh produk digital yang beliau jualkan.

Ebook Rahsia Ebay.

Ini produk digital. Pembeli boleh baca melalui laptop/smartphone. Atau jika nak print, pun boleh.

Sebelum ini bisnes online yang beliau buat adalah banyak kepada dropship sahaja. Tapi pada tahun ini, beliau mula mencuba model bisnes baru iaitu bisnes Affiliate, iaitu dengan menjadi ejen & mempromosikan produk digital orang lain di internet.

Untuk setiap jualan yang terhasil, beliau akan dapat komisyen.

Ternyata Bisnes Affiliate yang dijalankan lebih mudah kerana tidak perlu simpan produk, tidak perlu uruskan pembayaran & pengeposan. Hanya tunggu komisyen masuk ke dalam akaun bank sahaja.

Hasilnya..

Apa yang saya boleh katakan, kunci kejayaan dalam bisnes affiliate beliau ialah apabila beliau menggunakan strategi yang betul secara konsisten. Inilah perkara asas jika anda juga ingin mencapai kejayaan besar dalam bisnes affiliate anda.

Begitulah kisah En Mahmud yang asalnya dulu kerja kilang telah berubah dan sekarang beliau mendapat lebih masa bersama keluarga, bebas dari tekanan kerja serta bebas dari peraturan majikan.

Jika En Mahmud boleh lakukan, anda juga pasti boleh!

Anda Berminat untuk mengetahui STRATEGI RAHSIA kejayaan En Mahmud & mahu belajar bagaimana buat duit secara konsisten dengan Affiliate?
“5 Langkah Bagaimana Untuk Mulakan Bisnes Affiliate?”

Antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya – Bagaimana sebenarnya cara menghasilkan income melalui affiliate sehingga 4-5 angka setiap bulan?

Saya yakin, terdapat ramai lagi yang lebih layak untuk menjawab soalan tersebut, namun rasanya tidak salah untuk saya berkongsikan sedikit sebanyak pengalaman sepanjang terlibat dengan Affiliate Marketing dan bagaimana saya jana pendapatan secara pasif melaluinya.

Di dalam laporan ringkas ini, saya akan tunjukkan kepada anda ‘langkah-demi-langkah’ bagaimana untuk anda bermula dengan bisnes affiliate ini dan hasilkan sekurang-kurangnya RM3,000 sebulan secara pasif.

WORKFLOW (FUNNEL)

Pertama sekali, untuk memudahkan anda melihat gambaran keseluruhan bagaimana prospes yang perlu dilalui oleh prospek anda sebelum membeli produk yang anda tawarkan..

Saya sarankan agar anda lakarkan ‘workflow’ proses tersebut di atas kertas putih terlebih dahulu.

Workflow ini bertujuan agar anda jelas tentang apakah proses yang perlu dilalui oleh prospek sebelum mereka menjadi pelanggan anda.

Maksudnya apabila prospek melihat tawaran anda, apakah yang mereka perlu lakukan seterusnya.

Dan begitu juga, selepas mereka membeli produk anda, apakah proses yang perlu anda lakukan seterusnya.

Ia juga merangkumi perancangan ‘sales funnel’, agar memastikan anda masih boleh jana pendapatan secara berterusan daripada pelanggan yang anda peroleh.

Sejak 2009, saya dapati salah satu cara yang terbukti berkesan sehingga ke hari ini ialah dengan menghasilkan satu website untuk anda mengumpul senarai emel prospek dan anda jadikannya sebagai sistem yang akan bekerja secara automatik untuk anda.

Cuba lihat simple workflow di bawah:

Walaupun ia nampak ringkas, tapi saya yakin jika anda gunakan sistem yang betul, ia boleh beri pulangan yang sangat lumayan.

Mari saya terangkan secara lanjut.
LANGKAH 1 – Kenalpasti Peluang

Pada peringkat permulaan, anda perlu cuba untuk mengenalpasti apakah sebenarnya masalah utama yang dihadapi oleh kebanyakan orang. Dalam perniagaan, masalah pelanggan adalah peluang kepada usahawan.

Seperti dalam situasi saya, saya telah dapati antara masalah ramai orang terutamanya yang ingin memulakan bisnes di internet, pastinya akan mempunyai 2 masalah berikut:

Tidak tahu cara yang betul untuk mencari prospek yang targeted (berkualiti).
Tidak tahu bagaimana cara mudah untuk yakinkan prospek untuk membeli produk yang dipromosikan.

Saya telah mengkaji beberapa model perniagaan yang ada di internet yang boleh memberi penyelesaian kepada masalah tersebut.

Dan dalam masa yang sama, saya turut mengkaji bagaimana cara untuk membantu memudahkan mereka menjana pendapatan secara pasif melalui internet. Sekurang-kurangnya 5 angka setiap bulan.

Sebab itulah saya telah bangunkan Sistem Jualan Pro (SJP) – Ianya adalah satu sistem yang saya lancarkan sejak 2013 lagi sebagai salah satu ‘shortcut’ untuk anda jana pendapatan melalui affiliate secara pasif.

Bayangkan jika setiap bulan anda ada tambahan RM3,000 yang masuk ke akaun bank anda secara pasif dan konsisten?

Insyaallah, dengan duit tambahan tersebut anda bolehlah buat saving, bercuti atau nak kirim kat famili di kampung (tanpa perlu usik duit gaji anda).
LANGKAH 2 – Kenalpasti & Fahami Produk

Selepas anda mengetahui apakah masalah prospek, barulah anda cari produk yang boleh bantu selesaikan masalah tersebut.

Sebagai contoh, ada pelbagai produk affiliate tempatan yang menawarkan panduan yang boleh selesaikan masalah prospek.

Ada produk affiliate yang boleh bantu guide cara nak mulakan bisnes aiskrim, cara bagaimana untuk lulus temuduga kerja kerajaan, cara nak kuruskan badan, cara nak meniaga di Shopee, cara memulakan bisnes tudung dan sebagainya.

Saya ada terima banyak pertanyaan tentang bagaimana cara nak memilih produk affiliate yang bagus untuk dipromosikan.

Cara saya mudah sahaja. Produk affiliate yang saya akan recommend kepada prospek saya ialah di kalangan produk yang saya sendiri dah beli terlebih dahulu.

Ini kerana, saya akan nampak lebih jelas tentang apa yang diterangkan oleh produk tersebut.

Dan ianya akan jadi mudah untuk saya menerangkan kepada prospek jika mereka bertanya tentang produk affiliate yang saya promosikan.

Sebab itu jugalah, saya amat memilih produk-produk affiliate untuk dipromosikan.

Dalam satu-satu masa, saya hanya akan fokus SATU produk affiliate sahaja dahulu untuk dipromosikan.

Kerana dengan cara ini, ia lebih membantu saya untuk kekal fokus dan konsisten.

Namun begitu, tidak bermaksud anda pun kena buat benda yang sama. Anda boleh lakukan mengikut kemampuan masing-masing.

Apa yang penting ialah anda perlu jelas dan faham bagaimana ‘workflow’ sepanjang promosi produk affiliate yang anda lakukan.

Dan berita baik untuk anda, Insyaallah di akhir page ini saya akan kongsikan antara contoh produk affiliate yang anda boleh promosikan untuk menyelesaikan masalah prospek yang ingin menjual tetapi tidak mempunyai sebarang idea nak menjual produk yang hot di internet.

Produk ini mempunyai permintaan yang tinggi dan kurang saingannya. So, sangat seronok untuk jadi antara yang mempromosikannya.

Teruskan bacaan anda. Jangan pulak anda nak skip terus ke akhir page ini ya. 🙂
LANGKAH 3 – Bina Lead Magnet

Mengikut kajian, untuk menjual kepada orang yang tidak pernah mengenali anda adalah lebih sukar berbanding untuk menjual kepada orang yang kenal kita.

Biasanya hanya sekitar 1-3% sahaja yang akan membeli pada orang yang melihat tawaran anda pada kali pertama.

Justeru, untuk atasi masalah ini.. Anda boleh tawarkan sesuatu yang percuma kepada prospek anda terlebih dahulu sebelum menjual produk affiliate.

Ini kerana, kajian menunjukkan 40-70% orang akan suka kepada produk yang diberikan secara percuma!

Bayangkan jika ada 1,000 orang pelawat yang melihat tawaran percuma anda, 400 -700 akan berminat dengan tawaran tersebut.

Tawaran percuma ini dikenali sebagai ‘LEAD Magnet’.

Biasanya, jika prospek berminat dengan tawaran percuma ini, mereka perlu daftar Nama & Emel mereka terlebih dahulu.

Maksudnya, anda dapat maklumat emel prospek, prospek pula dapat produk percuma. So, win-win situation.

Apa yang paling penting untuk anda menarik prospek yang betul, anda perlu menghasilkan Lead Magnet yang ada kaitan rapat dengan produk affiliate yang anda nak promosikan.

Di sini saya berikan beberapa contoh Lead Magnet yang sesuai:

Produk Affiliate: Rahsia Bisnes Tudung

Lead Magnet anda: 10 Tips Bagaimana Menjual 100 Tudung Di Facebook.

Produk Affiliate: Panduan Bisnes Shopee

Lead Magnet anda: 7 Tips Bagaimana Mudah Menjual Di Shopee

Jadi dengan adanya lead magnet ini, tugas anda akan jadi lebih mudah.

Kerana fokus anda ialah untuk dapatkan seramai mungkin senarai emel prospek yang berminat dengan ‘Lead Magnet’ anda sahaja dulu.

Nanti saya terangkan bagaimana proses jualan boleh berlaku.

Untuk memudahkan pemahaman anda, lihat contoh Lead Magnet yang saya hasilkan untuk promosi satu produk affiliate tempatan.

Untuk hasilkan lead magnet seperti di atas, anda memerlukan tools berikut:

Autoresponder
Domain & hosting
Optimize Press

Ianya agak teknikal untuk saya terangkan step by step di sini, Insyaallah pada kesempatan lain saya akan kongsikan kepada anda bagaimana untuk menggunakan tools ini. 🙂

Apa yang paling penting hari ini ialah untuk anda lihat dahulu gambaran bagaimana membina sistem yang boleh bantu anda jana pendapatan pasif melalui affiliate. Ini adalah fundamental.

Jika anda faham asas ini, Insyaallah anda akan lebih mudah untuk lakukannya kelak.
LANGKAH 4 – Tarik Prospek

Untuk menarik lebih ramai prospek untuk melihat tawaran Lead Magnet anda, ada pelbagai cara yang anda boleh lakukan.

Sama ada menggunakan kaedah pengiklanan percuma mahupun berbayar.

Antara kaedah percuma yang biasa digunakan ialah menggunakan Facebook group.

Manakala kaedah pengiklanan berbayar ialah seperti Facebook Ads.

Sebagai contoh, anda belanja RM1,000 untuk dapatkan 5,000 klik ke website magnet anda.

Anda boleh peroleh sekitar 40-70% conversion yang mendaftar emel mereka. (2,000 leads).

Dan jika 10% dari prospek membeli, maka anda sudah ada 200 pembeli.

Jika satu produk yang anda promosikan boleh berikan anda RM50 komisyen, maka anda akan dapat hasilkan RM10,000 setiap bulan.

Formula ini bukan sekadar teori matematik biasa.

Tapi ia memang telah terbukti berkesan boleh menghasilkan jualan yang lumayan.

Alhamdulillah, ada beberapa orang student saya yang dah pun berjaya hasilkan jualan RM3,000 ke RM10,000!

Bahkan ada juga yang dah capai jualan sehingga RM200,000+ untuk promosi SATU produk affiliate tempatan sahaja menggunakan strategi ini.
LANGKAH 5 – Close Prospek

Apabila anda dah berjaya mengumpul database emel prospek yang berminat dengan Lead Magnet anda, proses untuk buat jualan akan jadi lebih mudah.

Anda hanya perlu konsisten melakukan follow up setiap hari.

Dan cara yang paling pantas untuk anda lakukan follow up ialah dengan melalui siri email follow up.

Anda boleh set di dalam sistem email autoresponder untuk menghantarkan siri emel tersebut secara berkala setiap hari.

Ingat, prospek akan lebih mudah untuk membeli produk yang anda tawarkan apabila mereka nampak dengan jelas nilai yang bakal mereka peroleh melalui produk tersebut.

Namun begitu, tidak dinafikan ada banyak kesilapan yang dilakukan oleh kebanyakan usahawan yang menggunakan email marketing ini.

Mereka terlalu ghairah untuk menjual kepada prospek sehingga mereka terlupa untuk berikan ‘value’ kepada prospek terlebih dahulu.

Anda mungkin pernah dengar…

‘The More You Give, The More Get Back!’

Praktikkan dalam marketing anda, dengan memberikan lebih nilai kepada prospek anda.

Insyaallah jualan akan lebih mudah masuk kelak. Percayalah. Inilah formula yang saya pegang dari dulu sehingga sekarang.

Siri emel ini akan dihantar secara automatik siang dan malam tanpa henti kepada subscriber anda mengikut masa yang anda telah tetapkan.

Ia akan bekerja 24 jam untuk anda.

Jadi untuk memudahkan anda untuk menyiapkan siri emel, berikut ini adalah panduan ringkas yang anda boleh praktikkan:

Rancang dulu berapa jumlah siri email follow up yang anda ingin masukkan ke dalam sistem autoresponder anda. Anda boleh mulakan dengan sekurang-kurangnya 5-10 email follow up. Anda boleh menambah siri emel ini dari semasa ke semasa.
Tentukan berapa jarak masa bagi setiap emel perlu dihantar secara berkala. Adakah setiap hari, setiap 3 hari, seminggu sekali, atau sebulan sekali. Anda yang tentukan.
Selepas emel dan pun siap, anda boleh masukkan semua siri emel follow up ke dalam sistem autoresponder anda.
Uji setiap emel, semak ejaan atau sebarang pautan website yang ada di dalam emel tersebut. Lihat sama ada ia dah berfungsi dengan baik atau sebaliknya.
Kemudian, barulah anda boleh bawa pelawat ke Lead Magnet anda untuk prospek anda mendaftar (subscribe) emel mereka.

Anda boleh tambah sebanyak mungkin siri emel dalam autoresponder anda. Lagi banyak lagi bagus.

Tapi untuk permulaan, tulis sekurang-kurangnya 5-10 siri emel follow up.

Untuk memudahkan anda apply strategi yang saya kongsikan di atas, di sini saya kongsikan sistem yang anda boleh gunakan sebagai ‘SHORTCUT’ membina perniagaan affiliate anda.
Sistem Jualan Pro 4.0 – ‘Shorcut’ Bisnes Affiliate!

Sekarang ini saya ada bangunkan satu sistem yang dikenali sebagai Sistem Jualan Pro, edisi 4.0 (SJP4.0) bertujuan sebagai ‘SHORTCUT’ untuk membantu anda mengumpul email list dan menghasilkan income melalui promosi produk affiliate.

Sistem ini telah dilancarkan pada 2013. Dan sehingga kini ia telah beroperasi hampir 6 tahun.

Tahun 2019 ini, sistem telah di ‘upgrade’ kepada sistem yang lebih stabil dan mesra pengguna. Modul pembelajaran juga telah ditambahbaik, sesuai dengan perubahan beberapa marketing tools yang ada di pasaran.

Alhamdulillah dalam tempoh tersebut, SJP ini telah membantu ramai usahawan internet menjana pendapatan tambahan ke akaun bank mereka melalui affiliate marketing.

Bagaimana SJP 4.0 boleh membantu anda buat duit dengan affiliate?

Sistem telah sediakan beberapa webpage khas untuk anda mengumpul senarai email prospek.
Tugas anda hanya fokus untuk tarik trafik ke webpage tersebut, dan selebihnya anda serahkan kepada sistem ini untuk melakukan follow up dan close sales kepada prospek yang anda telah bawa.
Anda berpeluang untuk jana komisyen dari pelbagai produk yang dipromosikan melalui sistem ini.Ini kerana setiap kali prospek anda subscribe emel mereka melalui webpage tersebut, sistem akan terus capture 'ID affiliate' anda untuk dimasukkan secara automatik di dalam siri email follow up.
Sistem akan menghantar email follow up secara berkala, dan apabila prospek baca emel tersebut dan membeli produk yang ditawarkan, maka anda dapat komisyen.

Oleh itu secara teknikalnya..

Setiap emel follow up yang dihantar dari SJP 4.0 akan berpotensi menghasilkan duit untuk anda!

Jika anda mempromosi webpage khas anda, tugas anda menjadi lebih mudah kerana… Email list akan di follow up secara automatik dengan email yang siap sedia di dalam sistem.

Dan dengar ini. Jika mereka memesan mana-mana produk yang dipromosikan, anda akan menerima komisyen secara pasif. Semua kerja-kerja close sale, follow up, perkhidmatan pelanggan akan dikendalikan oleh sistem.

Ini antara feedback pengguna sistem jualan pro ini:

Minggu ke-3 selepas melanggan Sistem Jualan Pro. Saya dah mula kurangkan promosi, Facebook ads pun dah beberapa hari pause.

Disebabkan Sistem Jualan Pro yang akan menguruskan follow up dan close sale, komisyen terkini saya RM7505.50!
Naimah
Naimah
Internet Marketer

Jika anda berminat untuk menggunakan “Sistem Jualan Pro 4.0” dan mula jana pendapatan melalui affiliate, anda boleh lihat tawaran istimewa dengan klik butang di bawah:

NAK ILMU LEBIH MENDALAM
MENGENAI AFFILIATE DARI SIFU
BISNES?


VIDEO PANDUAN SPECIAL
1. Video ini dihasilkan oleh Rahman Basri,
seorang otai dan sifu bisnes yang pakar
dalam bidang affiliate marketing
2. Semua student beliau berjaya jana income
dengan trick yang diberikan dalam panduan
ini.
3. Anda hanya perlu follow step by step trick
yang ditunjukkan, anda boleh dapat hasil
dengan segera.


BONUS SAYA
Saya juga sediakan bonus khas untuk anda yang
mendapatkan panduan ini daripada link berikut:

Anda boleh lihat semua bonus di sini

Bonus akan ditambah dari semasa ke semasa, sila
buka link bonus ini setiap masa 😀
Dan Banyak Lagi.
Dapatkan panduan ini sekarang untuk melayakkan
anda menerima semua bonus yang disediakan
DAFTAR KELAS EJEN VIRAL
Sekian

Klik Butang dibawah untuk share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram