Cabaran SEO WCB 2017

Gementar rasanya memegang papan kekunci ini.

Rasa macam ada Parkinson pulak.

Hehehe.

 

“Kenapa pulak?”

 

 

Cuba kau baca tagline ni

 

“Cabaran bakal lahirkan bakal seo sebenar”

 

Woah!

 

Kisah Pakar Seo Pun Bermula

 

Saya telah dicabar oleh seorang blogger handalan.

 

Analogi mudahnya bergini.

 

Cuba anda bayangkan anda berada dalam satu trek dengan Usain Bolt.

 

 

Ini adalah final race bagi menentukan siapa juara pecut dunia.

 

 

Agak-agak siapa yang menang?

 

 

Tentulah….

 

Usain bolt?

 

 

Konfem anda  salah!

 

Eh?

 

 

Sebab perlawanan belum pun berakhir, Apa jua boleh berlaku.

 

Hehehe

 

 

Hadiah Bernilai RM13k Jadi Rebutan

 

Saya sahut cabaran SEO WCB

 

Saya telah dicabar oleh blogger terkenal iaitu Tuan Hanafi.

 

Bukan blogger sebarangan tau.

Bermula menulis semenjak tahun 2009.

 

Dah berpuluh artikel dah yang dia tulis.

 

Saya?

 

Untuk pengetahuan anda.

 

Artikel yang anda sedang baca inilah artikel kedua saya.

 

Saya baru mula menulis sebenarnya.
Walaupun dah lama bermimpi nak jadi penulis buku.

 

 Ini dia artikel pertama saya.

Jemput baca yea 😉

‘Kerja Sambilan Di Rumah Yang Ramai Orang Tidak Tahu’

 

Nak tahu apa yang dia cabar?

Anda boleh baca cabaran beliau terhadap saya di blog beliau 

 

xxx

Apa yang saya nak kena buat?

 

Kerjanya mudah jer sebenarnya.

 

Saya telah diberikan 4 keyword yang perlu saya naikkan hingga muncul di first page google.

 

 

 first page google

 

Senang kan?

 

Nampak mudah tetapi tidaklah terlalu susah.

 

Tambah Ilmu Baru

 

Saya harus memastikan setiap keyword yang diberikan.

 

 Perlu kekal maintain pada first page google.

 

“Chop! Siapa yang set keyword?”

 

Owh,lupa nak mention.

 

 Cabaran SEO WCB ini adalah anjuran  Tuan Azham Zanal.  

Pakar SEO Malaysia.

 

 

cabaran-seo-wcb-2017

 

Paling best untuk saya yang memang newbie giler ni.

 

Ada tutorial dari beliau cara full untuk jadi seorang pakar seo.

 

Dari pemilihan keyword,

Teknik LSI,

Dan banyak lagi.

 

Malah, cara setup WordPress pun dia ada ajar sekali.

 

PERCUMA jer!

 

Rugilah kalau korang tak join sekali.

 

 

4 Set Keyword Yang Perlu Dinaikkan

 

Keyword Utama

  • Kerja Sambilan Di Rumah

 

Keyword bagi 3 post lagi adalah

  • Kerja Dari Rumah
  • Bisnes Online
  • Perniagaan Dalam Talian

 

 

Support Yang Hebat!

 Kalau tiada yang support pastinya akan susah nak berhasil.

Peserta cabaran akan dikumpulkan di dalam Telegram.
Sebarang masalah akan terus diajukan disitu.


Saya sendiri pun pada awalnya agak pening dengan istilah baru dalam dunia SEO ini.

Namun,mujurlah banyak rakan yang membantu.

 

“Tapi asal banyak sangat ganjarannya?”

 

 

5 Penaja Yang Osem

Jom lihat senarai penaja yang support cabaran kali ini.

 

1.BSE NETWORK: Penyedia Hosting Malaysia Terbaik

2. Pn Salwa: Fulltime Blogger & Home Earner Up to RM20, 000 Setiap Bulan

3. Kedai Pokok Tin: Menyelusuri Sunnah, Mencipta Fenomena

4. Prime Super Bigger Oil: Perawatan Khas Untuk Lelaki

5. Blog Pakar SEO Tempatan: Penganjur Cabaran SEO WCB

 

So,untuk cabaran kali ini total hadiah bernilai hampir RM13K.

 

 

Kesimpulan

Saya paling suka satu quote ini.

 

“You must finish what you have started”

 

Nampaknya,anda yang membaca pun turut kena habiskan artikel ini.

 

Hehehe.

 

Arakiannya,saya sangat mengharapkan agar cabaran seumpama ini

dapat diadakan pada masa akan datang.

 

Saya turut menjemput anda belajar tentang ilmu SEO disini.

Serius best,kalau dapat belajar benda baharu.

 

Sebelum penutup.

 

Siapa yang berani nak join cabaran SEO WCB ini?

 

P/s:

Saya dengan ini mencabar blog Nina Farhana  untuk bertanding dalam cabaran ini.

 

 

 

3 thoughts on “Cabaran SEO WCB 2017

  1. saya bukan blogger handal bro…

    seingat saya .

    saya dah tulis lebih 1K artikel yang ‘biasa-biasa’ dipelbagai blog yang entah apa-apa.

    sejujurnya saya cuba saya penulisan begini..

    santai,rilek dan berinformasi..

    terima kasih bagi backlink

  2. Terima kasih sudi blogger picisan macam saya untuk teruskan cabaran ni tuan.

    Saya dah sahut cabaran tuan di posting terbaru saya. 💪

    Alhamdulillah banyak ilmu baru yang saya dapat.

Leave a Comment