30K sales dengan Jual Ikan Bilis di eBay

Ok, anda mungkin selalu fikir ape nak dijual kat Ebay ni.

Sebenarnya tak kira apa barang pun yang anda letak kat ebay ni, insyaAllah akan ada yang membeli.

Nak tau sebab apa?

Sebabnya ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Diorang memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja.

Anda boleh lihat sendiri sales seorang seller ni dari Malaysia.

Dia jual ikan bilis sahaja. Hari-hari dia jual ikan bilis.

Walaupun sales dia tak banyak. Tapi konsisten. Setiap bulan walaupun sikit, tetap ada sales.

Dan itu lebih baik daripada orang yang langsung tak buat sales kat ebay. Zero sales. Langsung takde masuk duit dalam USD.

So anda pilih mana?

Langsung takde sale ataupun at least ada sales walaupun sikit. Lagipun bukan anda yang kena jual pun. Ebay yang tolong jualkan untuk anda.

Tugas anda cuma bila dapat duit tu cepat-cepatlah poskan barang ke customer. Mudah kan? hihi.

Cuba tengok sales dia ni setiap bulan. Dalam USD ni tau. Sila kira USD1 darab dengan RM4.00

Ikan Bilis Harga Malaysia 2kg RM100

Jual semula di Luar Negara 2kg USD65 (RM260)

Jualan setakat masa ini 116 x USD65 = USD7540

Tukar kepada nilai Ringgit = USD7540 X 4 = RM30,100

Nampak tak?… jual ikan bilis je pun tapi boleh hasilkan Jualan RM30K!!

Ikan bilis boleh je beli di kedai runcit.. ha.. ha..

Pokok pangkalnya, jika anda nak buat jualan di ebay, perkara yang paling penting perlu anda ada adalah ILMU. orang yang berilmu sahaja yang mampu merancang  strategi untuk membuat jualan dengan konsisten di pasaran Luar Negara melalui platform eBay.

Perlu ada asas dan strategi, barulah hasilnya cepat dapat. so penghalang utama untuk berjaya buat jualan di ebay adalah ILMU. lengkapkan diri anda dengan ilmu dahulu… insha Allah anda akan berjaya buat jualan di ebay dengan konsisten!

Apa yang saya kongsikan disini hanya 1% peratus sahaja, cara-cara nak jana pendapatan sekurag-kurangnya RM20,000 sebulan.

Jika anda serius nak belajar berniaga menjual produk-produk yang mudah didapati di kedai runcit dan jual semula di pasaran Luar Negara, Rakan saya (FAZLEY & FARHAN), mereka berdua mempunyai pengalaman bertahun – tahun dalam menjalankan perniagaan di eBay.

Untuk permulaan, korang akan diajar tentang perkara-perkara asas yang berkaitan dengan EbaY.

Antaranya adalah :

  • Langkah demi langkah bagaimana untuk anda memulakan bisnes di ebay anda.
  • Belajar asas ebay, bagaimana nak setup akaun ebay dan paypal, cara-cara membuat iklan di ebay.
  • Ebay VS Shopee
  • Bagaimana membeli barang, membuat kajian produk dan strategi bagaimana nak buat jualan..
  • Pantang larang bisnes di Ebay

… dan banyak lagi anda boleh belajar!

Saya jamin 200% jika anda buat bisnes di ebay dengan CARA yang betul, PASTI AKAN ADA HASILANYA!

KLIK DISINI -> PANDUAN EXPORT MUDAH

Semoga artikel ini bermanafaat kepada anda.. InshaAllah.

Klik Butang dibawah untuk share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram